woensdag 4 december 2013

We gaan de strijd aan!

En ook de Raad van Bestuur strijdt mee tegen borstkanker!





Net zoals ook deze groepen doen!

FEMMA HINGENE
Op dinsdag 3 december hield Femma Hingene een winterfeest waar ze alle aanwezige vrouwen een roze lintje opgespeld hebben, vergezeld van de nodige uitleg.


FEMMA DUDZELE (een kort verslag)
Onze groep sporters heeft zich 100 % gegeven voor dit initiatief en zal in de toekomst nog meer aandacht hebben voor hun borsten.  Alle lof gaat ook naar onze lesgeefster van BBB die ons voor dit initiatief warm maakte. Bedankt Dorine!

Femma Dudzele zorgde voor een filmpje en enkele foto's van hun avond.



FEMMA NIEUW SINT-TRUIDEN
Femma Nieuw Sint-Truiden organiseert op 10/12 een kerstfeest waarop iedere aanwezige een zelfgemaakte broche in Femmakleuren opgespeld krijgt.


FEMMA OVERPELT HOLHEIDE
Op hun kerstfeest staat de bezinning in het teken van 'solidariteit met kanker'.  In hun groep zijn er vrouwen met borstkanker, maar ook met baarmoeder-, darm- en longkanker.  Iedereen krijgt bij de uitnodiging voor het kerstfeest een zelfgehaakte roos met het Femmalogo op.


FEMMA XL
Ook Femma XL ging aan de slag met kroonkurken, hamers, roze vilt, ... en toverden prachtige juwelen te voorschijn.



FEMMA MECHELEN SINT-JOZEF COLOMA
Op zondag  1 december 2013 na de mis van 12u en dit tot 14u verkoopt Femma Sint Jozef Coloma in het Kranske, Tervuursesteenweg 16 te Mechelen (naast de Kerk van Coloma) hun juweeltjes die ze zelf gemaakt hebben ten voordele van Think-Pink. Ook op de kerstmarkt bij het Creatief Visje, Tervuursesteenweg 15 te Hofstade op zondag 8 en 15 december van 11u tot 16u kan je ons terugvinden. Tussen deze twee zondagen kan er ook gekocht worden in de winkel. Het geld zal daarna overgemaakt worden aan Think-Pink.  











FEMMA VOSTERT (een kort verslag)
Beste Joke,

Afgelopen weekend organiseerden wij een koffie-stop tvv 'vzw 'N witte roos'.
Deze vzw zet zich belangeloos in om mensen met kanker een herbalanceringsmassage of wellness-behandeling te geven tijdens hun behandeling.  Je komt vrijwilligers van deze vzw tegen tijdens de chemo-sessie of bestralingen. Ook kan je in Hasselt bij hen gratis terecht.  Iedereen die kanker heeft (welke dan ook) kan contact opnemen met deze vzw.

Deze vzw wil zich nu gaan toespitsen om ook palliatieve ontspanning te bieden bij mensen thuis.
Voor meer info moet je maar eens Google'n.

We kunnen ons toch wel voorstellen dat iemand met borstkanker het even moeilijk heeft met haar nieuwe lichaam. Deze mensen proberen, al is het maar even, deze vrouwen een goed gevoel te geven, ze even te laten ontspannen. Het is allemaal al zwaar genoeg.


Wij verzamelden voor deze vzw een bedrag van € 750 in.
De oprichtster, Rina Gubanski, is ons persoonlijk komen bedanken.

Het gaf ons een goed gevoel om deze vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor zieke mensen, te steunen. 
 
Verder willen wij nu de maand december is aangebroken, alvast iedereen een gezond 2014 wensen!

Vriendelijk groetjes,
Femma- Vostert  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten