maandag 2 december 2013

Doe iets!

Heel veel groepen zijn allerlei activiteiten aan het organiseren om borstkanker in de kijker te zetten.  En dat is nodig!  Te weinig vrouwen laten zich nog onderzoeken om borstkanker vroegtijdig op te sporen.  Ben je ouder dan 50 jaar en heb je zelf nog geen onderzoek laten doen?  Doe het alsjeblieft wel.  We willen je graag bij ons houden.

Misschien is het het onbekende dat je afschrikt?  Lees daarom meer op de website van de www.kanker.be.  Daar vind je meer over de mogelijke onderzoeken die je kan laten doen.
Dames, schiet in actie en geef borstkanker geen kans!


Deze dames zijn alvast goed bezig.


FEMMA BRUISEND BEITEM
Femma Bruisend Beitem doet ook mee.  Op hun kerstfeest op 12/12 verwelkomen ze elke vrouw met een roze lintje en een kaart.  Ze stimuleren alle vrouwen om ook hun borsten te laten screenen en betuigen hun solidariteit met iedereen die geconfronteerd wordt met borstkanker.


FEMMA GISTEL
In Gistel werken Femma, KVLV, Markant en Rotary samen en organiseren ze 'De Roze Draad'.  Een liveshow met zangeres Jo Lemaire en actrice Martine Jonckheere die levensverhalen van 10 borstkankerpatiënten komen vertellen.  De show vindt plaats in Zomerloos op 17 mei 2014.


FEMMA SINT JOZEF OLEN
Op woensdag 11 december zullen zij 's morgens een Femma/Think Pink standje maken aan de lagere school Toermalijn. Ze delen daar koffie, thee en chocomelk uit met een lekkere zelfgebakken (borst)cupcake.  Er wordt een collectebus geplaatst waar alle passerende mama's, papa's, oma's of opa's hun vrije bijdrage in kunnen steken.  De opbrengst hiervan wordt naderhand doorgestort aan Think-Pink!


MELVEREN
Femma Melveren gaat lintjes dragen op haar kersfeest en meer uitleg geven aan de leden.  Ondertussen branden ze kaarsen om aan te tonen dat hun gedachten naar vrouwen met borstkanker gaan.


FEMMA BERKENBOS
De kernleden van Femma Berkenbos zijn aan de slag gegaan op 12/11.  Suzanne, de voorzitster, heeft toen een mooi fragment uit het dagboek van iemand die geconfronteerd werd met borstkanker voorgelezen.  Ondertussen werd er een warme oproep gedaan naar de kernleden om toch maar zeker je borsten te laten onderzoeken.  Ook de actie 'Vergeet-je-tietje-nietje' werd uitgelegd en ieder lid kreeg een kaart mee om aan iemand te versturen.  Het werd een heel serene vergadering waar ieder kernlid aandachtig en muisstil luisterde.  Daarna werd er gezwoegd en gezweet om het Femmalogo in mekaar te knutselen.  Het resultaat mag er zijn.  Op de winterontmoeting met de rest van de leden heeft Suzanne 'Vergeet-je-tietje-nietje' opnieuw uiteengezet en de kernleden hadden hun zelfgemaakt sieraad aan.  Het was schitterend!





FEMMA LOMMEL KATTENBOS
Femma Lommel Kattenbos gaan op hun kerstfeest op 11/12 alleen deelneemsters een roze roos geven die ze zelf verpakt hebben.  Aan de roos zal een kaartje hangen.


FEMMA HOESELT CENTRUM
Op 10 december (kerstfeest) doen zij iets met de stickers van 'Vergeet-je-tietje-nietje'.  Meer info volgt nog!


FEMMA BERLAAR CENTRUM
Ook Femma Berlaar Centrum laat de borstkankeractie niet onopgemerkt voorbijgaan.
Zij gaan 'broches' maken en die worden bij elk aanwezig lid op het kerstfeest van 18/12 opgespeld.  Foto's volgen nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten