donderdag 14 november 2013

Wauw!

WAUW!  Dat was wat ik dacht toen ik volgend mailtje begon te lezen…


Beste Joke
 
Als gevraagd in uw blog, mag ik u, namens Femma Sint-Maternus Tongeren onze deelname aan de actie tegen borstkanker bevestigen.
 
 
Jullie actie THINKPINK_logo_PMS213 ten strijde tegen borstkanker sprak ons aan. Zoals zovele vrouwen, kennen ook wij – te midden onze afdeling, onze vriendinnen, onze andere leef- en werkwereld - vrouwen, die deze strijd moesten voeren. Woorden zijn dan vaak moeilijk te vinden, troost is vaak ijl; onze verslagenheid remt ons al te vaak af om iemand zijn verhaal te laten vertellen.  En deze actie gaf ons het gevoel, dat we met een exclusief samenzijn – samen creatief bezig zijn -  onze solidariteit een expressie konden geven, zonder somberheid, zonder pessimisme en de drempel van het zwijgen te doorbreken. Wij, Femma Sint-Maternus Tongeren, besloten dan deel te nemen aan deze actie.  Wat gaan we doen?

IMG_9726

Op ons Kerstfeest, dat doorgaat op  11 december j.l., zullen we allen een zelfgemaakte broche  dragen en zullen we even stilstaan met deze realiteit.
 

Vandaag, 13 november 2013 kwamen we dan samen om dit accessoire te maken; de opkomst was groot, zelfs dames die nooit een haakpen in de hand namen, schitterden in ons midden.  Prachtig! Bemoedigend! Hartverwarmend!
 
Volgende week, 20 november 2013, komen we terug samen voor de verdere afwerking van de broches.


Met vriendelijke groeten,
 
Marie-José Vandyck
namens
de kernleden,
en de leden
van Femma Sint-Maternus Tongeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten